Het draakjes kwartet spelen

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 17:12

Dan heb je zo'n leuk spel aangeschaft, maar hoe speel je het dan eigenlijk???

De meeste mensen hebben wel eens een spelletje kwartet gedaan. Wij hebben zeker 6 varianten in de kast liggen, van paw patrol, tot weetjes kwartetten over dieren, het lichaam, etc. Dit draakjes kwartet speel je het zelfde als andere kwartetten, op enkele kleine details na. 
Schud de kaarten en geef bij de kinderversie iedereen 4 kaarten en bij de puberversie (ofwel de (jong)volwassenen) iedereen 7 kaarten. Vervolgens sorteer je ze op kleur. Links bovenaan staat ook de kleur van de reeks waar de kaart bij hoort. Op deze manier is het spel ook met wat slechter licht te spelen. Doel van het spel is om 4 draakjes van dezelfde kleuren reeks bij elkaar te krijgen. 
Begin dan met aan elkaar te vragen: 'Heb jij voor mij, van de roze draakjes, het ... draakje.' Heeft de ander dat draakje dan moet hij/zij hem afgeven. Heeft diegene hem niet, dan pakt de vrager een kaart van de stapel. 
Wanneer iemand een set van 4 van dezelfde kleur compleet heeft, dan leg je het kwartet in het midden op tafel. Kijk dan samen naar de draakjes en stel de vraag 'Wie herkent 1 of meer van deze draakjes bij zichzelf?'. Pas op met naar een ander benoemen welke draakjes je bij de ander herkent. Dat kan als aanvallend ontvangen worden, waarop je direct een aantal draakjes tegenover je kunt krijgen ;)
Ben je klaar met bespreken, dan vervolgt het spel zich weer, totdat er een volgend kwartet op tafel komt te liggen. Zo ga je verder totdat alle kwartetsets besproken zijn. 

Speel het spel op deze wijze zo vaak als je wil, om de draakjes te leren kennen. 
Leuk is om in het dagelijkse leven vervolgens bij elkaar te checken welk draakje je ziet. 'Toen je zoooooooo graag wilde gamen, was dat toen een 'ik wil het draakje' dat even naar voren kwam?' 

Veel plezier met spelen met elkaar! Laat vooral hieronder weten welke leuke dingen jullie tegen kwamen tijdens het spelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.