De start van een blog

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 17:35

Hoi, mijn naam is Melody en als kinder-, jeugd en gezinstherapeut werk ik met kinderen van 3 tot 18 jaar en hun ouders. 

Velen die mij kennen weten dat ik een levensmissie heb. De missie om ouders en kinderen te helpen elkaar beter te begrijpen. Om kinderen ruimte te leren geven aan wat zij van binnen voelen. Om ouders te helpen voorbij het gedrag van hun kind te kijken, naar de behoefte achter dit gedrag. Om ouder en kind te ondersteunen dezelfde taal te leren spreken en zo weer in verbinding met elkaar te komen.

Een dankbare missie waarin ik met gezinnen al veel prachtige momenten heb mogen meemaken! Maar ook in mijn eigen gezin heeft dit zijn uitwerking gehad. Samen met mijn 2 heerlijke boefjes thuis en de kinderen uit de praktijk is er in de afgelopen 2 jaar een werkvorm ontstaan die perfect aansluit op mijn missie:
Het draakjes kwartet. Dankzij dit kwartetspel zijn we thuis dichter tot elkaar gekomen en weten mijn man en ik nog beter wat onze kids van ons nodig hebben en kunnen we ze beter ondersteunen bij de dingen waar ze mee worstelen.

Vanaf morgen zal het kwartetspel de verkoop in gaan. Bij het maken van het spel heb ik er ook een handleiding bij geschreven uiteraard, maar de mogelijkheden van het spel zijn nog zoveel breder dan wat er op het kaartje van de spel uitleg paste. Vandaar dat ik besloten heb om ook een blog bij te gaan houden, om ideeën en tips te geven over wat je met het kwartetspel kunt als coachmateriaal, naast het spel. In mijn blog zal ik verschillende thema's toelichten, maar ook de 2 verschillende spellen verder toelichten. Er is namelijk een kinderspel voor de leeftijd van 7-12 jaar en een (jong)volwassenen spel vanaf 12 jaar. 

Met mijn blog hoop ik ouders, maar ook mensen die met kinderen, pubers, volwassenen werken te inspireren om elkaar beter te begrijpen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.