Diensten

Kinder- en Jeugdtherapie

Voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar

Soms zit een kind gewoon even niet lekker in zijn/haar vel, doordat er een hoop gebeurd is. Of het voelt/ziet heel veel om zich heen en weet niet goed hoe daar mee om te gaan. Door middel van spel en creatieve activiteiten in combinatie met diverse gesprekstechnieken en visualisaties, ga ik met hen en de ouders op zoek naar de krachten en kwaliteiten van het kind. We onderzoeken hoe het deze in kan zetten om gedrag of denkpatronen te veranderen, waardoor het zich weer fijner gaat voelen. Aansluiting op de leeftijd, interesses en manier van denken van het kind staat voorop. 

Lichaamsgerichte therapie voor volwassenen

Vanaf 18 jaar

Volwassenen begeleid ik vanuit een lichaamsgerichte benadering, met als doel om het fysieke, mentale, emotionele en het energetische weer in balans te krijgen. 

Na een vervelende gebeurtenis/ervaring bouwt er in het lichaam spanning op als overlevingsstrategie om het zo te beschermen tegen pijnlijke emoties en herinneringen. Wanneer deze emoties onverwerkt blijven en je bijbehorende signalen te lang negeert, dan wordt dat in je lijf merkbaar als verslapping of verstarring. In eerste instantie ontstaan dan klachten als pijn, spanning of vermoeidheid. In een later stadium kun je ook last krijgen van ernstigere klachten zoals depressie, angst of bijvoorbeeld chronische hoofdpijn of rugklachten. In de begeleiding start ik altijd met de lichamelijke gewaarwordingen of klachten onderzoeken en bekijken we daarvandaan welke emoties, gedachten en beschermingsmechanismen er aan gekoppeld zijn. Wanneer je het fysieke letterlijk of symbolisch durft te ervaren is het makkelijker om bij het mentale, emotionele en energetische deel te komen om ook deze delen te accepteren en los te laten.